KENDOKU 1.ÇALIŞMA
KENDOKU
Kendoku 1.çalışma sayfamıza hoşgeldiniz.Kendoku oyunu çocuklarda ipuçlarını kullanabilme, problem çözme, mantık yürütme ve sayısal zeka gelişimi sağlar
Bilgi Hedef: Kendoku oyununu tanımlayabilme. 1.Davranış: Kullanılan rakamları söyler. 2.Davranış: Toplama işleminin tanımını söyler. 3.Davranış: Kendoku oyununun tanımını söyler. Kavrama
Hedef: Kendoku oyununu yorumlayabilme. 1.Davranış: Kendoku oyununun mantığını kavrar. 2.Davranış: Kendoku oyununun kurallarını açıklar. 3.Davranış: Kendoku oyunu önemini açıklar. Uygulama
Hedef: Kendoku oyununu hatasız oynayabilme. 1.Davranış: Kendoku oyununun kurallarını uygular. 2.Davranış: Sayıları doğru yerlerine yerleştirir. 3.Davranış: Oyunu doğru bir şekilde tamamlar.
Analiz Hedef: Sudoku oyununun öğrenme öğretme süreci içerisindeki rolünü saptayabilme 1.Davranış: Oyunun sayılarla işlemlerde sağladığı pratikliği belirleyebilme 2.Davranış: Oyunda kullanılan tekniklerden problem çözmede de yararlanabilme 3.Davranış: Hızlı karar verme yeteneğine sağladığı faydaları belirleyebilme Sentez
Hedef: Yeni bir kendoku oyunu tasarlayabilme. 1.Davranış: Kendoku oyununun oluşumunu inceler. 2.Davranış: Kendoku oyunu ile ilgili kendine özgü yapı oluşturur. 3.Davranış: Daha gelişmiş bir kendoku oyunu tasarlar. Değerlendirme
Hedef: Kendoku oyunu ile ilgili yargıda bulunabilme. 1.Davranış: Oyunun güçlü ve zayıf yönlerini bulur. 2.Davranış: Öğrencilerin gelişimi açısından önemini değerlendirir. 3.Davranış: Kendoku oyununun geliştirilmesi için tavsiyede bulunur.
Kendoku Kuralları
1- Eğer 4×4 bir bulmaca çözüyorsanız her yatay sırayı, rakamlar tekrar etmeden 1,2,3 veya 4 sayıları ile doldurmalısınız. Bulmacanızın boyutu büyüdükçe kullanmanız gereken rakamlar da artacaktır.
Örneğin 3×3 luk bir bulmaca da 1 den 3’e kadar tüm sayıları kullanmanız gerekir.
2- Dikey sütunları da tekrarlamadan her sayı ile doldurun. Tamamlanmış bir Kendoku’da her satır ve sütundaki her bir sayının yalnızca bir
kez olması gerekir.
3 – Kendoku’yu diğer türevlerinden ayıran şey oyunun içindeki kalın çizgiler ile çizilmiş olan kafeslerdir. Bu kafeslerin köşelerinde (ör. “3+,” “1-,” “2”) matematiksel işlemler yer alır. Bulmacayı çözmek için bu işlemleri kullanmak zorundasınız.
Örneğin “8+” etiketli bir kafeste dört sayınız varsa, o kafesteki dört sayının toplamının 8 yapması gerekmektedir. Kendoku yalnızca toplama (+), çıkarma (-), çarpma (×) ve bölme (÷) içerir.
Sadece bir kutulu ve matematiksel sembolü (“4”) olmayan kafesler, sayıyı kutuya tek başına yerleştirdiğiniz anlamına gelir. Kutuda “4” yazıyorsa, kutuya 4 koymalısınız.
Çıkarma ve bölme kutularının herhangi bir sırada olabileceğini bilin. “2 ÷” isteyen bir kutunuz varsa, “4 | 2” veya “2 | 4” ile yanıtlayabilirsiniz. Denklemde sadece iki doğru sayıya ihtiyacınız var – sıra önemli değil.
Bulmacanın zorluğu büyüklüğe bağlı olarak artarken, çözmek için gerçek kurallar ve strateji değişmiyor. Yeni başlayan biriyseniz elbette 3×3 ya da 4×4’lük bir bulmaca ile başlamak daha akıllıca olacaktır.
5- Oyuna başlarken önce boş tekli kutuları doldurun. Kutu sadece iki derse, ikiye koyun. Bu, temel bilgileri ele alacak ve diğer cevapları ortaya çıkarmaya başlayacaktır.
6- Sadece bir olası cevabı olan kutuları bulup işaretleyin. Bu, tahtanın boyutuna bağlı olacaktır, ancak yine de biraz pratik yaparak bunları kolayca bulacaksınız.
Lütfen çalışmalarla ilgili beğeni ve yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın.
Özgün ve yeni içerik anlayışıyla ücretsiz.
ABC BAĞLAMACA 1.ÇALIŞMA BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ.
KELİME AVI – 2 BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ.
Çalışmalarımın iznim olmadan farklı platformlarda paylaşılması kesinlikle yasaktır.
TİCARİ AMAÇLI ÇOĞALTILMASI İZNE TABİDİR