3.Sınıf Toplama ve Çıkarma İşlemi Problemleri 2
3.Sınıf Toplama ve Çıkarma İşlemi Problemleri 2
3.Sınıf Toplama ve Çıkarma İşlemi Problemleri 2 çalışma sayfamıza hoşgeldiniz.
Matematik öğretiminde amaçlanan şeylerin baş sırasında öğrencilerin birer yaratıcı problem çözücü bireyler olması gelmektedir.
Bu beceriye sahip öğrenciler hem iş yaşamlarında hem de günlük yaşamlarında karşılaştıkları problemlerin üstesinden gelebilen, problemlere özgün çözümler geliştirerek söz konusu çözüm yollarını başka durumlarda da uygulayabilen kişiler olabilmektedir.
Problem çözme sadece karşılaşılan belirli bir zorluğun ya da güçlüğün üstesinden gelmek için değil yeni problemlerin oluşturulması, ileri çalışmaların yapılması ve buluşların gerçekleştirilmesi için de en temel gereksinimdir.
Bu noktada cevaplanması gereken temel sorular şunlardır;
- Öğrenciler nasıl birer “yaratıcı problem çözücü” olabilirler?
- Onların bu becerileri nasıl geliştirilebilir?
Öğrencilerin problem çözmeyi öğrenmesi ve bu alanda beceriler kazanabilmesi için doğru planlamaların yapılması ve nitelikli uygulamaların gerçekleştirilmesi son derece önemlidir.Bu nedenle çocuklarımızın problem çöme yeteneğini geliştirmek için okuduklarını anlayan bireyler olarak yetiştirmeliyiz.
Öğrencilere matematiğin gerçek hayat uygulamalarım göstermek ve onları günlük yaşamlarında matematiği etkili bir şekilde kullanabilen, matematiğin günlük yaşamla ve diğer alanlarla ilişkisini kurabilen bireyler olarak yetiştirmek için geleneksel sözel problemler yeterli olmamaktadır (Greer, 1997; Schoenfeld, 1992). Bu nedenle öğrencilerin gerçek hayat problem durumlarında matematiği daha etkili kullanabilmeleri için modelleme becerilerini geliştirmeye yönelik sorulara yönlendirmemiz gerekmektedir.
-
Lütfen çalışmalarla ilgili beğeni ve yorumlarınızı belirtmeyi unutmayın
Özgün ve yeni içerik anlayışıyla ücretsiz.
3.SINIF TOPLAMA VE ÇIKARMA İŞLEMİ PROBLELERİ 1 ÇALIŞMAMIZI BURADAN İNDİREBİLİRSİNİZ.
Çalışmalarımın iznim olmadan farklı platformlarda paylaşılması kesinlikle yasaktır.
TİCARİ AMAÇLI ÇOĞALTILMASI İZNE TABİDİR.